Smulan

Smulanmed smak på livet! är en kärleksfull berättelse om människans bästa vän. Det är också en bok för dig som funderar på att skaffa hund eller vill lära dig mer om hur du tar hand om din hund på bästa sätt. Det här är den sanna historien om den fantastiska hunden Smulan. Under sitt långa och äventyrliga liv råkar Smulan ut för det mesta som kan hända en hund, och det som hon inte råkar ut för, det ställer hon till med själv. I Smulan – med smak på livet! kan du följa med Smulan, matte och småhussarna på deras äventyr!

Smulan är en tik av rasen golden retriever och en minst sagt egensinnig hund. Under hela sitt långa liv (hon blir nästan 17 år!) går hon sin egen väg – och visar måttlig respekt för dem som försöker tala om för henne vad hon får och inte får göra. Smulan ger sig ut på alltför tunn is, jagar kaniner och rådjur över stock och sten, fastnar under sommarstugor och tuggar glatt i sig nålar och glödlampor. Och hon rymmer gång på gång, så fort matte vänder ryggen till. Ja, hon försvinner faktiskt så ofta att hon får en egen hörna på polisstationen!

Efter några av kapitlen i boken kommer du att finna tips om hur du kan förebygga skador och sjukdomar och vad du bör göra om olyckan är framme. Du får även kortfattad information om vad lagen säger om id-märkning av hundar samt några korta råd om vad du bör tänka på när du köper hund.

Matte Ann-Louise Liljeborg Christensen har en bakgrund som turistchef i Blekinge, där Smulan gör de flesta av sina många utflykter. Det är också matte själv som har skrivit ned Smulans berättelse. Smulan – med smak på livet! är Ann-Louise Liljeborg Christensens första skönlitterära bok.

Boken hittar du här!