Molly

 

 

 

 

 

 

 

Kennelnamn: Cremecastle Mazarin

Föräldrar: Cremecastle Casino – SU(U)CH Floprym Caltex

Född: 2004-08-15

Död: 2016-03-07

Hälsa: HD grad B, artros ua, ögon ua

Meriter: Fyra första pris på internationella utställningar; godkänt prov i anlagsklass viltspår

Molly fick 4 valpar, som fick 18 valpar och nu väntar vi på hennes barnbarnsbarn, som hon tyvärr inte får uppleva då hon hastigt gick bort mars 2016.

Vi hade letat länge efter en Golden Retriever med färg och med föräldrar, som hade både arbetsvilja och utställningsresultat. Till slut hamnade strax söder om Stockholm hos uppfödaren tillika hunddomaren Kristina Wikners kennel Cremecastle.

Molly har visat framfötterna under kurser i lydnad och jakt/ apportering. Hon har klarat funktionsprov med beröm. Mentalbeskrivningen av henne visade stor nyfikenhet/orädsla (4.3 av 5), socialitet (4,0) och lekfullhet (3.6).

Hon är en fena på att söka och spåra. Hon har gjort godkänt anlagsprov till viltspår, vilket innebär att hon har tagit ett tre timmar gammalt viltspår på 600 meter och fyra vinklar med matte i släp på en 10 meter lång lina.

Molly har många ”första pris” från officiella hundutställningar.

Molly är en mycket glad, trevlig, lättlärd och duktig hund. Hon har en stor beundrarskara av både människor och hundar. Det är så illa att hennes extramatte/husse får abstinensbesvär, om de inte får träffa henne varje vecka.

Vi ville bevara hennes kvalitéer genom att ta en kull valpar, varav den förste valpköparen var vi själva.