Kennel

Tingne´s kennel inregistrerades redan 1990. Smulan, min första Golden Retriever fick då sin första och enda kull valpar, 10 stycken. En av valparna, Skorpan, behöll vi med tanke på nya valpar, men tiden räckte aldrig till. Smulan blev rekordgammal, hela 17 år. Hennes liv var ett enda stort jätteäventyr – ja så äventyrligt att hennes liv blev skildrat i en bok, Smulan – med smak på livet. Boken kan du läsa mer om här.
Både Smulan och Skorpan gick bort i mars 2003 med fyra dagars mellanrum.

Ingen annan hund skulle kunna ersätta dem. Men att leva utan hund går inte! Många hundar, stora och små, långhåriga och strävhåriga, ja alla de sorters hundar tittade vi på. Men de öppnade inte hjärtat. Resultatet blev ännu en Golden, Molly, men nu med färg och en stor vilja att arbeta och vara till lags.

Molly fick sin första kull valpar i juni 2008. Det tog lång tid att hitta rätt man med alla önskade kvalitéer till denna ädla dam. Till slut hamnade vi återigen i Stockholmsområdet hos kennel Rossmix och Colin, en importerad engelsman.

Valparna fick växa upp i lugnet på Smålandstorpet.

Golden retriever är med sin karaktäristiska skönhet, klokhet, lojalitet, lekfullhet, glädjespridare och arbetsglädje den bästa vän du kan önska. Molly är ett fantastiskt bevis på en lyckad Golden retriever och därför ville jag bevara hennes gener genom att ta en kull valpar på henne.